Business Development Internship for Fast Growing Startup (Paid / Swedish speaking)

 1. Hem
 2. Illustration
 3. Business Development Internship for Fast Growing Startup (Paid / Swedish speaking)

Location

Göteborg

Extent

Internship

Deadline

Ongoing aplication-period

Starting

ASAP

Om Sendify

”Logistikens Spotify” skrev Göteborgs Posten om oss. Och ja, Sendify är ett av Göteborgs mest snabbväxande startups. Under 2020/2021 tog Sendify in totalt €7 miljoner, och näst på tur står internationell expansion och tillväxt. Med oss på resan behöver vi riktigt bra människor – kanske är det du?

Sendify erbjuder småföretagare en enkel och kostnadseffektiv fraktlösning – så att mindre tid och pengar spenderas på logistik och mer på att driva företag. Med Sendifys smarta fraktbokningstjänst kan företag boka och jämföra frakter lika lätt som flyg eller hotell.

Idag består Sendifys team av 42 drivna medarbetare som drivs av att hjälpa småföretagare lyckas med sina affärer! Sendifys huvudkontor på Vasagatan i Göteborg är en hub för 30+ medarbetare och i Berlin har vi ytterligare 10+  anställda som gör det möjligt för företagare i Tyskland att förenkla sin frakt.

Med visionen att stärka småföretagare genom en smart logistiklösning, har Sendify uppmärksammats i media och inom techbranschen,  bland annat i DiDigitalEU-startups och Göteborgs Posten. Sendify står också bakom det uppmärksammade initiativet Women’s Startup Club.

Rollen

Sendify utvecklar konstant sitt erbjudande. Nyligen släppte vi “Sendify Plus” som är ett erbjudande för 300% större kund än vår snittkund idag.

Nu vill vi utveckla och bygga upp vår Upselling strategi. För att lyckas med detta söker vi nu efter nya Business Development Representatives. Vill du vara med?

Som en del av den här satsningen kommer du att jobba i ett högt tempo, tätt med Sales, Marketing & Customer Success, där ditt huvudfokus kommer ligga i kontakten till inbound leads, samt befintliga kunder.

Du kommer att:

 1. Prospektera & kvalificera bästa möjliga leads via telefon och mejl
 2. Vara med och utveckla vår framtida Upselling strategi
 3. ”Hack Upsales” – Få djup förståelse för vad vi skall göra för att prestera 200% bättre

Om dig

Vi ser gärna att du främst är en person som drivs av att hjälpa människor hitta smarta lösningar. När du brinner för en produkt eller tjänst, märks det i sättet du kommunicerar med kunden – det är en genuin känsla som genomsyrar ditt arbete.

Vi ser gärna att vår nya stjärna har:

 • En pågående eller avslutad eftergymnasial utbildning inom sälj, ekonomi, företagsadministration eller dylikt
 • Erfarenhet inom sälj och kundbemötande (via telefon, mail eller personliga möten)
 • God och empatisk kommunikationsförmåga över telefon
 • Kvicktänkthet i kommunikationen, och en förmåga att anpassa sitt samtal efter kundens behov
 • Enkelt för att se nya möjligheter och potential i sitt arbete
 • Ett stort intresse för startups och motiveras av att bli utmanad

I det dagliga arbetet får du ständigt nya idéer som kan göra processen enklare, och roligare! Din positiva inställning smittar av sig på teamet och du drivs av att skapa något nytt tillsammans med dina kollegor.

Genom att jobba på Sendify kommer du:

 • Att få vara en del av ett av Göteborgs härligaste och mest kreativa startups
 • Arbeta i en snabbrörlig miljö med människor från hela världen
 • Lära dig och utvecklas inom sälj och affärsutveckling
 • Spendera dagarna med motiverade människor
 • Vara en del av ett team som ofta hittar på saker utanför arbetstid

Så här beskriver en Business Development Representative själv

Som medarbetare i Team Growth kommer du att spela en viktig roll i att ta Sendify till nästa nivå. Du som trivs i en snabbrörlig och internationell miljö med passionerade och produktiva kollegor, har alla förutsättningar som krävs för att stormtrivas som Business Development Rep!” / Amez

OBS! Vi arbetar löpande med urval av kandidater, så se till att skicka in din ansökan så snart som möjligt! Praktikperioden är betald (motsvarande CSN) och vi kan garantera nödvändig handledning som ger dig nyttiga erfarenheter och meriter inför kommande arbetsliv.

Minsta möjliga längd på praktiken är 12 veckor med möjlighet till förlängning/extra jobb.

Meny