STUDENT UNION OF THE SCHOOL OF BUSINESS, ECONOMICS AND LAW

IF Skadeförsäkringar

OM ROLLEN

Vill du starta din karriär som jurist och bidra till något större? 

Har du tänkt på att utan försäkringar skulle tanken på ett hus stanna vid just en tanke. Få skulle våga låta reslusten styra till en ny kontinent. Segel skulle aldrig hissas, vägar skulle aldrig upptäckas.  

På If arbetar vi för att skapa möjligheter för människor. Vi står vid våra kunders sida och ser till att de är rätt försäkrade, så att de kan känna sig trygga, både i vardagen och när de bygger för framtiden. Och om något händer hjälper vi dem att komma på fötter igen och vidare i livet. 

Till vår Legal Summer Internship 2023 söker vi dig som under sommaren vill omsätta dina juridiska kunskaper i praktiken och utvecklas som jurist, i en trygg och stabil nordisk koncern.  

Om rollen  

Juridik är en del av vår kärnverksamhet och vi har över 100 olika juristtjänster. Hos oss kan du arbeta som jurist på flera olika avdelningar med varierad inriktning. Du kan exempelvis arbeta brett med försäkringsrätt och affärsjuridik på juridikavdelningen, arbetsrätt på HR-avdelningen, arbeta med regelefterlevnad på vår Compliance-avdelning, försäkringsrätt på vår underwriting-avdelning, skadeståndsrätt på en skadeavdelning och mycket mer.

Oavsett om du är intresserad av affärsjuridik, försäkringsrätt, skadeståndsrätt eller brinner för att processa i domstol är möjligheterna hos oss stora och arbetsuppgifterna många och varierande.   

Om teamet 

Vår huvuduppgift är att bistå verksamheten med snabb, relevant och proaktiv juridisk rådgivning. Vi tolkar och implementerar ny lagstiftning, skriver och förhandlar avtal och driver strategiska projekt. Utöver det agerar vi som ombud för försäkringstagare och för If vid rättegångar i allmän domstol, nämnd och i skiljeförfaranden.

Vårt team består av drivna och erfarna jurister med varierande bakgrund. Några av oss har arbetar på advokatbyrå, några inom domstol och andra på myndighet. Vi är ett sammansvetsat team som har roligt och ställer upp för varandra.

Vem är du?  

Du har gått minst sex terminer på juristprogrammet och är intresserad av att kunna använda dina juridiska kunskaper på ett affärsmässigt sätt.  

För att trivas i rollen behöver du vara nyfiken och självgående. Vi söker dig som har ett engagemang och som vill bidra med din kompetens och utmana med nya perspektiv.  Du är hjälpsam, pålitlig och en lagspelare. Du behärskar svenska flytande och kan skriva/tala engelska. 

Det är meriterande om du har några tidigare relevanta arbetslivserfarenheter, studerat utomlands eller annan tidigare erfarenhet från fritidsaktiviteter som volontärarbete, försäljning, undervisning, idrott och så vidare. 

För mer information eller frågor: 

Om tjänsten: Kontakta Josefine Waldenström, Senior Legal Counsel,  josefine.waldenstrom@if.se, 072 384 88 24 .

Om rekryteringsprocessen: Kontakta Erna Selimagic, Talent Acquisition Partner, erna.selimagic@if.se, 073 337 88 92

Slutkandidater kommer att genomgå en bakgrundskontroll innan en anställning kan bli aktuell. Utöver referenstagning kan även kontroll av kandidater komma att göras via internet och sociala medier. 

Välkommen med din ansökan! 

Location
Stockholm

Extent
Full time, during 8 weeks

Deadline
15th January 2023

Start
June 2023

Questions?
josefine.waldenstrom@if.se

Visit
www.if.se