Josefine Johansson, President 2014

  1. Hem
  2. Interviews
  3. Josefine Johansson, President 2014

Vem är du, när satt du i kårledningen och vilken post hade du?

Jag heter Josefine Johansson och satt som ordförande i kårledningen under 2014. Jag pluggade fristående kurser på Handels mellan 2012 och 2015 med ett års studieuppehåll för mitt uppdrag i kåren under 2014. Tog examen i Företagsekonomi med inriktning Corporate sustainability. Just nu är jag föräldraledig från mitt jobb som verksamhetschef på Tell Me More Interiors.

Varför sökte du till denna post?

Jag har och hade sen innan ett stort intresse för organisationer, effektivitet och ledarskapsfrågor. Jag hade tidigare varit engagerad i kåren på lite olika sätt och såg många saker som var bra men också en hel del jag ville förändra. Och det bästa sättet att förändra saker är ju som bekant att engagera sig mer och då tyckte jag att rollen som ordförande var den som verkade ha mest inflytande i organisationen i stort och inte specifikt i vissa områden.

Hur upplevde du att det var? Berätta mer om din post.

Posten var då närmast att jämföra med en VD-roll i ett bolag, men istället i en ideell förening med massor av olika ben att stå på. För mig gick den ut på att leda de anställda och de förtroendevalda i kårledningen och försöka få alla att jobba åt samma håll för att de i sin tur skulle kunna leda sina respektive ”grupper” och engagerade på ett bra sätt.

Jag tyckte det var extremt lärorikt.

Varför ska man söka kårledningen?

För att man har ett brinn och en vilja att förvalta, förändra och förbättra en förening som ger studenterna på Handels så mycket värde under studietiden. Jag tycker också att en bra drivkraft är att vilja utvecklas som person och få erfarenheter som ofta dröjer ganska många år innan man kan få i sin karriär sen.

 

Meny