Erik Turesson, Head of Events 2019

  1. Hem
  2. Interviews
  3. Erik Turesson, Head of Events 2019

Vem är du, när satt du i kårledningen och vilken post hade du?

Jag heter Erik Turesson och jag arbetade som Head of Events i HHGS under året 2019. Jag tillskillnad från de flesta som arbetat i kåren pluggade inte på Handels under mitt år utan jag pluggade på GU. Under största delen av mitt år så var jag uppe på humanisten och läste religionsvetenskap. Idag har jag bytt riktning igen och började denna höst på ämneslärarprogrammet med inriktning mot Gymnasieskolan, första ämne historia.

Varför sökte du till denna post?

Under mina år som aktiv på Handels så spenderade jag mest tid som föreningsaktiv. Jag var del av DJ Team Götes i flera år, både som sittande och som styrelse. Med detta så kom en stor kärlek för Handelspuben (RIP) och när mitt sista år i Götes närmade sig sitt slut kände jag att jag inte var färdig än. Under mitt år i Götes styrelse så satt Alice Olsson som Head of Events och vi fick arbeta mycket tillsammans i puben. Via henne så fick jag se lite av vad man gjorde på posten och med detta blev jag inspirerad att söka själv. Att jag sökte just denna post var just för att jag älskade puben så mycket och ville fortsätta arbeta med den. Jag ville också dra mitt strå från stacken och vara delaktig i dess utveckling och fortlevnad.

Hur upplevde du att det var? Berätta mer om din post.

Det är en väldigt unik upplevelse. Man går från att ena dagen vara en vanlig student eller som i mitt fall ta hand om en relativt liten föreningen till att plötsligt ta hand om en hel pub. Där man förut hade kontakt främst med andra studenter och föreningsaktiva har man plötsligt kontakt med Polisen och andra myndigheter. Även om detta kan låta något avskräckande så är det en mycket lärorik och rolig upplevelse. Med posten får man arbeta mycket tillsammans med nya personer och föreningar för att tillsammans få puben att fungera och för att leverera en så bra upplevelse som möjligt för alla studenter.

Utöver puben så får man arbeta mycket tillsammans andra föreningar på Handels med deras evenemang. Här kan det vara allt ifrån att hjälpa till att utforma evenemang, skapa samarbeten mellan olika föreningar och att se till att olika föreningars evenemang inte krockar med varandra.

En viktig del av posten är såklart också att planera de stora evenemangen som HHGS anordnar som t.ex. Valborg och HHGS-Bal. Här ges chansen till er som känner att dessa evenemang borde göras på ett visst sätt eller till och med att vissa evenemang saknas. Med denna post så får ni just den chansen att påverka vad som händer runt om på skolan.

Varför ska man söka kårledningen?

Anledningar finns det många av, man får testa på nya situationer, träffa nya personer du aldrig annars skulle träffat, känna dig som en del av utvecklingen av studentlivet, ta del av studentlivet du annars hade missat och bli en del av en familj som du sent kommer att glömma. Men det jag tar främst kommer att ta med mig från min tid i kårledningen är inte bara hur lärorikt det var utan hur mycket jag lärde känna mig själv. Detta kanske låter något konstigt men det var verkligen under mitt år i kåren där jag verkligen fick lära känna mig själv. Jag fick testa mina gränser, se hur långt jag kunde gå. Se vad som funkade och vad som inte funkade för mig. Testa olika roller och testa mig fram hur jag funkade som person de olika situationer jag ställdes inför. Så mitt år blev på ett sätt en resa där jag slutade som en annan person än hur jag började och vad är egentligen poängen med en resa om du slutar som samma person som du började resan med.

 

 

Meny