Alexandra Muhl, Head of Education 2018

  1. Hem
  2. Interviews
  3. Alexandra Muhl, Head of Education 2018

Vem är du, när satt du i kårledningen och vilken post hade du?

Jag heter Alexandra Muhl, och jag var Utbildningsansvarig (Head of Education) i HHGS Kårledning 2018. Jag började på Logistikprogrammet 2015, tog min kandidat i marknadsföring och läser nu masterprogrammet Marketing and Consumption. Jag hade studieuppehåll för min tjänst i HHGS efter 2,5 år på Handels, vilket passade perfekt då jag var mitt i utbildningen!

Varför sökte du till denna post?

Jag blev intresserad av posten som Utbildningsansvarig då jag tyckte det verkade spännande och utvecklande att få delta i viktiga diskussioner om utbildningen, representera studenterna i olika forum och arbeta med arbetsmiljöfrågor. Jag lockades också av att söka till en heltidstjänst, då jag visste att det skulle ge mig möjligheter att genomföra projekt och vara en del av HHGS på ett sätt som jag inte hade haft möjlighet till annars.

Jag såg också stora utvecklingsmöjligheter inom området och hur HHGS arbetar med utbildningsbevakning. Jag tyckte det var något som behövde exponeras och uppmärksammas mer, då det är en stor del av HHGS kårverksamhet och det som berör alla studenter på Handelshögskolan – oavsett intressen!

Hur upplevde du att det var? Berätta mer om din post.

Året var extremt utvecklande och lärorikt. Jag lärde mig mycket om mig själv, både personligt och professionellt. Som utbildningsansvarig får man jobba nära personer med mycket inflytande på Handels och på GU, samt sitta med i högt beslutande sammanträden där det gäller att kommunicera studenternas åsikt på ett effektivt och tydligt sätt. Dessutom får man fantastisk erfarenhet från styrelsearbete som ledamot i kårledningen, vilket är ovärderligt att kunna plocka med sig till framtiden.

Under mitt år startade jag projektet ”Speak Up Week” som var en av insatserna för att uppmärksamma HHGS utbildningsbevakning. Även detta var väldigt lärorikt, då jag fick vara projektledare för hela projektet med enkät, aktiviteter och marknadsföring. Det som är så häftigt med rollen (precis som alla andra roller i kårledningen) är att man kan välja att fokusera på det man själv tycker är viktigt och roligt!

Jag lärde mig också mycket om hur universitetet fungerar i det stora hela, vilket faktiskt har hjälpt mig i mina studier då man har en helt annan förståelse för varför lärare lägger upp kurserna på ett visst sätt. Under året fick jag också bra koll på vilka rättigheter vi har som studenter, och vilka regler som gäller vid bland annat examination och kursupplägg. Detta hade jag verkligen ingen aning om innan året. En bonus med posten som Utbildningsansvarig är att man får åka på konferenser runt om i Sverige för att träffa andra studenter som jobbar med liknande frågor, vilket var en väldigt rolig och inspirerande del av mitt jobb!

Varför ska man söka kårledningen?

Som kårledningsledamot får du ovärderliga erfarenheter inom styrelsearbete, projektledning, konflikthantering, ledarskap med mera. Samtidigt är det ett enormt roligt år, där du får arbeta tillsammans med härliga människor i en rolig miljö. Du har stort ansvar, och kan tillsammans med resten av Kårledningen göra stor skillnad för studenterna på Handels. Man lär sig så mycket om sig själv i olika sammanhang, då man tvingas in i situationer där man behöver ta flera svåra och avgörande beslut. Det som är så häftigt med HHGS är att allt drivs av engagerade studenter, och där finns ingen som kan ta tuffa beslut för dig, utan det är upp till dig och dina närmsta kollegor att se till att lösa situationen så bra det går.

Jag skulle rekommendera alla att kandidera till Kårledningen, oavsett om du tidigare varit aktiv i HHGS eller ej, vilket program du läser eller vem du är!

Meny