STUDENT UNION OF THE SCHOOL OF BUSINESS, ECONOMICS AND LAW

Ekonomifakta

Ekonomifakta söker föreläsare till hösten

Vill du också…

• ha ett roligt extrajobb som ger försprång och värdefulla kontakter,

• utveckla din förmåga att tala inför grupp,

• möta gymnasieelever med en mycket uppskattad föreläsning?

Sök jobbet som föreläsare åt Ekonomifakta!

Med föreläsningsturnén ”Det har blivit bättre” har Ekonomifakta, en del av Svenskt Näringsliv, besökt mer än 500 skolor och träffat nästan 100 000 elever sedan starten för 12 år sedan. Vi vill berätta för gymnasieungdomar om hur Sverige gick från att vara ett fattigt samhälle till att bli det land det är idag. Vi vill förklara hur sambanden mellan samhällets olika aktörer ser ut, hur dessa påverkar varandra och de ungas vardag. Vi vill helt enkelt prata nationalekonomi på ett språk som unga förstår och inspireras av!

Som föreläsare är du ute på skolor en till två dagar i veckan vilket innebär en del resor, men arbetet kan utan problem kombineras med högskole- eller universitetsstudier. Du utgår från din hemort.

Föreläsningen bygger på ett färdigt manus och du får en utvecklande utbildning i presentationsteknik, kommunikation och manusträning.

Du vill anta utmaningen att prata inför grupp och har läst minst 30 hp nationalekonomi inför hösten. Du är samhällsintresserad och tycker att det är kul att förklara nationalekonomiska samband och förlopp.

Anställningen sträcker sig från augusti till och med december 2024. Det finns även goda möjligheter till förlängning under våren 2025. Ersättning utgår per utförd föreläsning, för restid samt under utbildningen.

Välkommen med din ansökan till oss här senast den 15 maj!

Sökande ska vara tillgängliga för en rekryteringsdag den 23 eller 24 maj, introduktionsdag den 13 juni samt en utbildning i manusträning och presentationsteknik den 15 samt 19– 23 augusti. Utbildningen sker i Stockholm och är obligatorisk.

Eventuella frågor om tjänsten kan ställas till Åsa Ottenäs, projektledare.

Extent
Deltid

Deadline
2024-05-15

Questions?
asa@agerakommunikation.se

Visit
www.ekonomifakta.se